SAJTÓKÖZLEMÉNY

A KB 2001 KFT KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSA ÓZDON

2016. Október 1.

A projekt azonosító száma GINOP-1.2.2-15-2015-01060

A KB 2001 Kft. 8.883.734 Ft támogatást nyert a GINOP Mikro-kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására.

A KB 2001 Kft. 8.883.734 Ft támogatást nyert a GINOP Mikro-kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A kedvezményezett vállalkozás az elnyert forrásból ózdi telephelyének eszközparkját fejlesztette, amely 3600 Ózd, Bolyki főút 8832/15 hrsz. alatt található. A GINOP-1.2.2-15-2015-01060 azonosító számú 12.691.050 Ft-os projekt 70 %-os támogatási intenzitás mellett valósult meg. A támogatás mértéke 8.883.734 Ft, az önerő mértéke 3.807.316 Ft. A KB 2001 Kft 2000. december 6-án alakult, 2 magánszemély tulajdonában áll. A cég közel 10 éve foglalkozik betonkerítések forgalmazásával. Kb. 6 évvel ezelőtt saját üzemet hozott létre, így a forgalmazott termékek több mint 95 %-át maga gyártja.

A most megnyert pályázat kapcsán a cégnél beszerzésre került 1 db dízel üzemű villástargonca, amely nagyban elősegíti a késztermékek mozgatását, rakodását.

Telepítésre került 1 db papucsmérleg, amely a megrakott áruszállító autók tengelyterhelésének ellenőrzésére lett megvásárolva.

Összesen 5 db kétféle kapacitású betonkeverő lett beszerezve a pályázat során. A nagyobb gépek a gyártósoron kerültek beüzemelésre, leváltva a már korszerűtlen, elhasználódott gépeket. A kisebb gépeket a betonkerítések beépítéseinél hasznosítja a vállalkozás.

Szintén a beépítések hatékonyságának növelése érdekében került beszerzésre 2 db nagy teljesítményű bontókalapács. Ennek használatával a kerítés beépítésének előkészítési munkálatai jelentősen rövidültek.

A gyártási tevékenység produktív működtetése érdekében a pályázat keretén belül 1 db ipari kompresszorral bővült a társaság eszközparkja. Erre azért volt szükség, mert több olyan gép is működik egyszerre a telephelyen, mely nagy nyomású levegőt használ, így kiegyenlítettebb lett a teljesítményük.

A gyártási kapacitás növeléséhez, valamint a vásárlói igények minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében új öntőminta sablonokat is vásárolt a vállalkozás. A már jelenleg is széles mintaválaszték így tovább bővült. Az új mintáknak és a gyártási hatékonyságnak köszönhetően remélhetően tovább növekszik a cég jövedelmezősége is.

A Kft úgy próbálja piaci pozícióját tovább erősíteni, hogy olyan kiegészítő termékeket is portfólióba helyez, amelyek segítik a betonkerítés értékesítését.

A pályázat során megvásárlásra kerültek kisebb gépek – tűszegező, lemezolló, fúró-csavarbehajtó, élhajlító – amelyeket a cég lemezmegmunkálással kapcsolatosan használ.

Saját fejlesztésként alkalmazza, hogy a kerítés elemeket nemcsak funkciójának megfelelően ajánlja, hanem kisebb tárolók, garázsok, raktárak építését is lehetővé teszi, melynek tetőborítását is a cég vállalja.

A Projekt befejezésének dátuma: 2016. Október 1.

magyarország megújul