Gyakran ismételt kérdések


- Színezhető-e a kerítés?

A BetonX kerítéselemek beton (szürke) színben kerülnek forgalomba, festést nem igényel, de beépítés után tetszés szerint színezhető. Javaslatunk kültéri falfesték vagy lábazatfesték.


- Van-e garancia a kerítésre?

Igen, 5 év. A BetonX betonkerítések laboratóriumban rendszeresen bevizsgált betonból készült termékek. A szabvány besorolása szerint, ezen szilárd beton élettartalma minimum 25 év.


- Mennyi a tömege a kerítésnek?

Az elemek és oszlopok tömege természetesen eltérő. A nyitott kerítéselemek és a kisebb méretű oszlopok jellemzően könnyebbek. Viszonyításként a 1,5 méter magas kerítés folyómétere kb. 160 kg, 2 méter magas kerítésé pedig kb. 200 kg.


- Mennyi idő kell a kerítés telepítéséhez?

Elsősorban a beépítendő talaj szilárdsága a meghatározó. Régi alapba, aszfaltba, töltött talajba természetesen nehezebb a kerítés beépítés. Meghatározó persze a beépítők hozzáértése is. Szakembereink talajviszonyoktól függően 15 – 35 folyóméter/nap betonkerítést építenek.


- A felületről, sima vagy nem sima?

A kerítéselemeket két fő technológia alapján lehet gyártani. Létezik az úgy nevezett nedves és földnedves technológia (magas vagy alacsony konzisztenciával). Mindkét alkalmazott technológiának megvannak az előnyei és hátrányai. Míg a nedves technológiával, a friss beton magas konzisztenciájának köszönhetően, könnyedén lehet esztétikus, sima felületet képezni, úgy a földnedves technológia a gyorsabban, nagyobb tartósságú, hosszabb élettartamú kerítéselemek gyártását teszi lehetővé. Cégünk elsősorban az utóbbi technológiát alkalmazza, de a piaci igényekhez igazodva természetesen gyártunk magas konzisztenciával készült kerítés elemeket is.


Mészkivirágzás

A betontermékeken képződő világos foltok vagy szürke fátyolszerű képződmények a mészkivirágzások. Ez műszakilag elkerülhetetlen, természetes folyamat, mivel a kivirágzást okozó vegyületeket, a beton alapanyagai tartalmazhatják, valamint a talajból vagy a légkörből is bekerülhetnek a betonba. A kivirágzás a termék jellemzőit és használati értékét nem befolyásolja, ezért nem minősül minőségi hibának.

Amennyiben a kivirágzás a felület optikai hatását rontja, akkor egy speciális tisztítószerrel (pl: Mész-és cementfátyol tisztító) a felületet meg lehet tisztítani. A BetonX termékek minőségét a kivirágzás nem befolyásolja, ezért ezeket az eseteket nem tudjuk reklamációs okként elfogadni.

Ezek a kivirágzások használattól és időjárástól függően, a beépítést követően 1-2 éven belül eltűnnek. Ez tehát csak átmeneti jelenség és nem jelent valódi fakulást.

Nyertes pályázataink:

Új széchenyi terv

Kapcsolat

KB 2001 Kft.
3600 Ózd Bolyki főút
3600 Ózd Pf.:215
(48)479-267
(30)626-00-22
info@betonx.hu
Magyar termék Magyar gyártó
betonkerítés garancia 5 év
betonkerítés szállítás és építés
ingyenes kerítés felmérés
15 év tapasztalat
BetonX kerítések forgalmazó