SAJTÓKÖZLEMÉNY

A KB 2001 Kft. 18,09 millió Ft támogatást nyert a GINOP kombinált hiteltermékből megvalósuló kapacitásbővítés támogatására.

A projekt 2019. február 14 és 2020. február 27 között valósult meg.

A projekt azonosító száma GINOP-1.2.3-8-3-4-16-207-01112

A KB 2001 Kft. 18,09 millió Ft támogatást nyert a GINOP kombinált hiteltermékből megvalósuló kapacitásbővítés támogatására.

A kedvezményezett vállalkozás az elnyert forrásból ózdi telephelyének fejlesztését valósította meg, amely 3600 Ózd, Bolyki főút 8832/15 hrsz. alatt található. A GINOP-1.2.3-8-3-4-16-207-01112 azonosító számú 60,3 millió Ft-os összköltségű projekt 30 %-os támogatási és 60 %-os hitel intenzitás mellett valósult meg. A vissza nem térintendő támogatás mértéke, amelynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja, 18,09 millió Ft, az önerő mértéke 6,03 millió Ft, a hitel 36,18 millió Ft.

Jelen pályázatunknak köszönhetően az 3600 Ózd, Bolyki főút 8832/15 szám alatt működő székhelyünkön kapacitásbővítést valósítottunk meg:

Cégünk betonkerítés elemek és oszlopok gyártásával, értékesítésével és telepítésével foglalkozik több mint 10 éve. Az új gépek beszerzésére a folyamatosan növekvő vevői igények kielégítése miatt van szükség. A kerítés gyártást, forgalmazást és telepítést külön-külön, egymáshoz kapcsolódóan szükséges fejleszteni. Ha az egyik területet nem sikerül kellő képen a másik kettőhöz igazítani, akkor logikusan azok sem tudnak fejlődni. Ezért a pályázatunk fő szempontja, hogy az egységek közötti egyensúlyt és fejlődést a technikai fejlesztés egyformán szolgálja. Mivel a kerítés megrendelők 80%-a ma már csak úgy rendeli meg a kerítését, ha annak telepítését is vállalni, intézni tudjuk, így amennyiben ezt nem tudjuk vállalni, úgy elveszítjük az értékesítést és ennek eredményeképpen logikusan a termelés is visszaesik. Ezen fenti összefüggések alapján az alábbi eszközök, gépek beszerzésének segítségével tervezzük a fejlesztési projektet megvalósítani és ezáltal a cég fejlődését biztosítani. Beszerzésre kerülne: - 4db nagyobb kapacitású betonkeverő. A gyártás során kézi betonkeverőket használunk, amelyekkel a cég már rendelkezik, de az új, nagyobb kapacitású gépekkel mind a hatékonyság, mind a termékkibocsátás növelhető. - 3db rázópad megvásárlása: A betontermékek gyártásánál ezen az asztalon történik a sablonba helyezett beton tömörítése. - 1db ívhegesztő: a cég termékkínálatában szerepelnek fa és kovácsoltvas stílusú kapuk, mint kiegészítő termékek. - 1db dízelüzemű homokvillás targonca, 3 t teherbírású, mely az anyagmozgatásokhoz szükséges. - Új öntőminta sablonok beszerzése a piaci előnyünk megtartása érdekében. A beépítéshez szükséges beszerzendő gépek. - 3db talajfúró gép fúrószárakkal, melynek segítségével a betonkerítések telepítésénél jóval hatékonyabban tudnánk az oszlopok beállításához szükséges lyukat kiásni. - 2db kisebb kapacitású betonkeverőt, melyet a beépítés helyszínén történő beton megkeverésére hasznosítanánk. - 1db nagy teljesítményű és 2 db kisebb teljesítményű bontókalapácsot szeretnénk vásárolni, amit szintén a beépítések során használnánk. - 1db kisebb teljesítményű illetve 1 db nagyobb teljesítményű áramfejlesztő. Szintén a beépítések során több esetben a munkaterület közelében nincs lehetőség áramfelvételre, ennek kiküszöbölésére szükséges.

A fejlesztésez kapcsolódik építési munkálat is mely betonozást tartalmaz. A gyártás jelentős része az udvaron történik, itt tároljuk a késztermékeket is, illetve innen történik a targoncák segítségével a fölrakodás is. Ezért rendkívül fontos, hogy az udvarrész jó minőségű szilárd burkolattal legyen ellátva. Ez jelenleg komoly problémát jelent, mivel az udvarnak „tőkehiány” miatt eddig csak kis részét sikerült lebetonozni. A szállítójárművek nagy terhelést jelentenek a burkolatnak, így speciálisan megerősített területre van szükség az árumozgatás során fellépő törések, repedések elkerülése érdekében. A gyártóterület lebetonozása után folyamatos termelést tud a cég elérni. Jelenleg, ha sár van az udvaron, nem tudnak megfelelően dolgozni. Ezzel a megoldással már lehetőség lesz az alapanyagok biztonságos tárolására és a késztermékek tisztán történő tárolására. A munka elkészültével nem csak tiszta és emberibb körülményeket lehet teremteni a kollégák részére, de sokkal tisztább, esztétikusabb terméket is tudunk vevőinknek nyújtani. A rakodás során nem kell attól tartani, hogy a targonca belemegy egy mély gödörbe, ami akár a teljes raklap késztermék összetörését is okozhatja, hanem sokkal gyorsabban, pontosabban lehet majd dolgozni. A lerakott késztermékeket könnyebb lesz tárolni, nem kell attól tartani, hogy a talaj egyenetlensége miatt az elemek megrepednek, így szerkezetük sérül, minősége romlik.

Vállalatirányítási rendszer is kialakításra kerül a pályázat keretében, ezzel is könnyítve cégünk munkáját.

A projekt 2019. február 14 és 2020. február 27 között valósult meg.

magyarország megújul